Special Olympics - het sport evenement voor mensen met een beperking.
IN FOR SOMETHING SPECIAL

SAMENWERKING MET RENOVA

Als organisatie vinden wij van Renova het belangrijk om, in het kader van MVO, een bijdrage te leveren op lokaal gebied. We dragen bij door verschillende sponsoring en schenkingen bij lokalen en goede doelen. Sinds maart 2023 zijn wij trotse automotive partner van de Special Olympics die plaats zal vinden in 2024. Voor dit evenement sponsoren we twee MINI’s. Gezien dit bijzonder leuke en mooie initiatief zijn onze collega’s ook erg gemotiveerd om een actieve bijdrage te leveren in de organisatie. Blijf op de hoogte van de samenwerking tussen Renova en Olympics middels deze pagina.

Benieuwd naar wat wij nog meer doen op het gebied van duurzaamheid? Bekijk onze Duurzaamheidspagina voor meer informatie.

WINACTIE

Doe mee aan onze winactie en maak kans op een van de vijf fantastische goodiebags van Special Olympics en Renova MINI!

Repost ons bericht op je favoriete social media kanaal, volg Special Olympics en Renova MINI, en vul onderstaand formulier in om deel te nemen aan de winactie. De goodiebag zit vol met verassingen en exclusieve Special Olympics en MINI merchandise.

Bij Special Olympics zetten we ons in voor atleten met een verstandelijke beperking en met jouw deelname steun je dit geweldige werk. Aarzel niet, klik op onderstaande knop en vul het formulier in om deel te nemen aan deze winactie.

Nationale spelen 2024

SPECIAL OLYMPICS

In juni 2024 worden de Nationale spelen van de Special Olympics gehouden in de gemeente Breda en Tilburg. Dit is het grootste landelijke sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Naast de vele gezondheidsvoordelen geeft Special Olympics de sporters een kans om te stralen op een podium. De Olympics bestaat uit 21 sporten waar ongeveer 2.500 sporters aan deel zullen nemen.

De sporten zijn als volgt verdeeld over de gemeenten.

Breda

In Breda vinden atletiek, badminton, bocce, dansen, gymnastiek, hockey, inline skaten, judo, MATP (Motor Activity Training Program), tafeltennis en tennis plaats. 

Tilburg

In Tilburg zijn de toernooien voor beachvolleybal, bowlen, golf, handbal, korfbal, open water zwemmen, paardrijden, voetbal, wielrennen en zwemmen.

MISSIE EN VISIE

In Nederland is de grootste sportorganisatie, Special Olympics. Ze geven sporters met een verstandelijke beperking de kans om te stralen op een podium wat hen meer zelfvertrouwen geeft. Naast de gezondheidsvoordelen worden ze mondiger, zelfstandiger en leren zij opkomen voor hun eigen belangen. Daarmee verbetert de kwaliteit van hun leven en neemt de geluksgraad toe.

Gedurende het hele jaar sport voor mensen met een verstandelijke beperking stimuleren, zodat zij continue de kans krijgen om zich te ontwikkelen, plezier te beleven, moed te tonen en dit te delen met hun naasten.


– Missie Special Olympics

Sport opent harten en beïnvloedt houding en gedrag jegens mensen met een verstandelijke beperking positief. Sport creëert wereldwijd een inclusieve samenleving.– Visie Special Olympics