Nieuwsitem

De nieuwe BMW M5 met M xDrive.

De nieuwe aandrijflijn van BMW M GmbH combineert de sportieve eigenschappen van achterwielaandrijving met de superieure tractie en stabiliteit van vierwielaandrijving. De hardware van M xDrive omvat een centraal differentieel met een elektronisch geregelde koppeling met meervoudige platen, een Active M achterdifferentieel en een voordifferentieel.

 

 

  • Met de nieuwe BMW M5 (gecombineerd brandstofverbruik 10,5 l/100 km, gecombineerde CO2-emissie 241 g/km) introduceert BMW M GmbH de zesde generatie van ’s werelds succesvolste high-performance sedan. De eerste generatie van de BMW M5 debuteerde in 1984.
  • De nieuwe BMW M5 is uitgerust met de innovatieve M xDrive aandrijflijn waarmee de auto superieure rijdynamiek en tractie biedt.
  • De nieuwe M xDrive techniek verenigt de kenmerkende M dynamiek en precisie van de standaard achterwielaandrijving met de voordelen van vierwielaandrijving voor extra tractie.
  • Met vijf instellingsopties biedt M xDrive een extreem breed dynamisch spectrum. Met het DSC uitgeschakeld bieden drie M xDrive modi de bestuurder de mogelijkheid om zijn eigen voorkeursinstellingen te kiezen, inclusief volledige achterwielaandrijving.
  • De combinatie van M xDrive en de eveneens nieuwe M Steptronic achttrapstransmissie met Drivelogic ervaart de bestuurder van de BMW M5 het enorme prestatievermogen nog intenser – niet alleen op het circuit, maar ook bij het dagelijkse gebruik op de weg.
  • De nieuwste en meest geavanceerde versie van de 4,4-liter V8-motor met TwinPower Turbo techniek legt de lat op het gebied van vermogen en trekkracht nog hoger.


Nieuwsitems.