RENOVA MOTORSPORT

MOTORSPORT

Renova Tilburg is een officiële BMW M Motorsport dealer. Rijders en teams die geïnteresseerd zijn in een BMW M2 CS Racing en daarmee aan diverse raceklassen mee willen doen, kunnen nu de auto’s bij ons bestellen en laten onderhouden door onze vestiging in Tilburg.

Denk bijvoorbeeld aan de onlangs aangekondigde BMW M2 CS Racing Cup Benelux en De BMW M2 Cup NL onder de vlag van de Supercar Challenge waarmee het concept van ‘Customer Racing’ dit jaar naar de circuits in Nederland en België komt.

Het BMW M Motorsport dealerschap voor Nederland opent de deuren voor coureurs en prive rijders tot het Customer Racing programma van BMW. Het is een unieke kans om de diverse raceklassen waaronder het cupracen nieuw leven leven in te blazen en daarmee actief deel uit te maken van de dynamische wereld van BMW M Motorsport. Met prachtige, nieuwe fabrieksproducten zoals de BMW M2 CS Racing en de BMW M4 GT3, vanaf 2022, hebben we absolute winnaars in ons midden. Autosport zit al jaren in het DNA van Renova, de reden voor ons om direct in te tekenen voor het BMW M Motorsport dealerschap. 

“AUTOSPORT ZIT AL JAREN IN HET DNA VAN RENOVA,,

RACE- OF KARTCLINIC ORGANISEREN?

Meer informatie en een offerte aanvragen kan hier.

BMW CUSTOMER RACING MODELLEN

M2 CS RACING

De BMW M2 CS Racing kan prat gaan op indrukwekkende rijcijfers en biedt de prestaties van een rasechte raceauto voor een scherpe prijs.

De BMW M2 CS Racing kan niet meer worden besteld.

M4 GT4

Altijd in beeld: maximale kilometrage, hoge kostenefficiëntie en het grootst mogelijke onderhoudsgemak.

Leverbaar vanaf € 187.000,- excl. BTW.

M4 GT3

Van de weg naar het circuit. De BMW M4 GT3 zal zijn eerste races betreden, met het doel om onder competitieve omstandigheden te testen.

Leverbaar vanaf € 415.000,- excl. BTW.

BMW M2 CS RACING

Onder de motorkap van de M2 CS Racing ligt een M TwinPower turbo technologie, direct injection, valvetronic met een in-lijn 6 cilinder benzinemotor. De motor heeft een cilinderinhoud van 2979 cc. De BMW heeft 280 – 450 paardenkracht.

De BMW heeft een dubbele koppeling met 7 versnellingen met Motorsport software, de M2 CS Racing is ook voorzien van een eindaandrijving met mechanisch sperdifferentieel met aparte koeling en speciaal gebouwde uitgaande assen met wiellagers aangepast voor de autosport. 

Optimale neerwaartse kracht wordt verzekerd door een frontsplitter, die is overgenomen uit de speciale BMW M2 CS-editie, evenals een motorsportspecifieke, verstelbare achtervleugel.

De BMW M2 CS is uitgerust met de nieuwste veiligheidsuitrusting volgens de FIA-normen. De carrosserie is uitgerust met een DMSB-gecertificeerde, gelaste veiligheidsrolkooi van BMW Motorsport. Centrale onderdelen hiervan zijn de FIA-brandblusser en de FT3 veiligheidsbrandstoftank.

De BMW M2 CS Racing is voorzien van 10.5 X 18 inch aluminium velgen in BMW design 513M mat zwart, en is geleverd met de Michelin slick banden 27/65-18 S9L. 

De remmen van de BMW hebben vaste remklauwen met 6 pistons voor en vaste remklauwen met 4 pistons achter. Ook heeft de BMW extra remluchtkoeling. De diameter van de remschijven zijn 380 mm/ 355 mm. 

BMW M HYBRID V8

Iconische BMW M kleuren voor de nieuwe BMW M Hybrid V8. De kleurstelling van de BMW vertegenwoordigt een belangrijk afwijking van de op het erfgoed gebaseerde ‘Icons of IMSA’ -camouflage met een op de toekomst gericht wapen dat bestaat uit moderne, gewaagde, fractale blokken van de iconische M-kleuren en het M-logo. Het ontwerp bevat ook verwijzingen naar het BMW-logo en gebruikt zowel blauwe als paarse elementen om de natuurlijke kleuren van elektriciteit uit te spreken.

De verlichting van de nieren maakt gebruik van een nieuwe technologie. Het innovatieve Zwitserse bedrijf LESS SA heeft een nieuwe aanpak ontwikkeld als alternatief voor LED-verlichting waarbij licht wordt gegenereerd door een nano-actieve optische vezel die wordt getriggerd door een laser.

V8 P/66/3 MOTOR

Technische gegevens

  • Type: V-vormige Otto viertakt twin-turbomotor
  • Capaciteit: 3.999 cc
  • Kleppen per cilinder: 4
  • Motorsnelheid: maximaal 8200 tpm
  • Paardenkracht: 640pk
  • Koppel: 650 Nm