RENOVA MOTORSPORT

MOTORSPORT

Renova Tilburg is een officiële BMW M Motorsport dealer. Rijders en teams die geïnteresseerd zijn in een BMW M2 CS Racing en daarmee aan diverse raceklassen mee willen doen, kunnen nu de auto’s bij ons bestellen en laten onderhouden door onze vestiging in Tilburg.

Denk bijvoorbeeld aan de onlangs aangekondigde BMW M2 CS Racing Cup Benelux en De BMW M2 Cup NL onder de vlag van de Supercar Challenge waarmee het concept van ‘Customer Racing’ dit jaar naar de circuits in Nederland en België komt.

Het BMW M Motorsport dealerschap voor Nederland opent de deuren voor coureurs en prive rijders tot het Customer Racing programma van BMW. Het is een unieke kans om de diverse raceklassen waaronder het cupracen nieuw leven leven in te blazen en daarmee actief deel uit te maken van de dynamische wereld van BMW M Motorsport. Met prachtige, nieuwe fabrieksproducten zoals de BMW M2 CS Racing en de BMW M4 GT3, vanaf 2022, hebben we absolute winnaars in ons midden. Autosport zit al jaren in het DNA van Renova, de reden voor ons om direct in te tekenen voor het BMW M Motorsport dealerschap. 

AUTOSPORT ZIT AL JAREN IN HET DNA VAN RENOVA

Jan-Hein Alkemade

RACE- OF KARTCLINIC ORGANISEREN?

Meer informatie en een offerte aanvragen kan hier.

M2 CS RACING

De BMW M2 CS Racing kan prat gaan op indrukwekkende rijcijfers en biedt de prestaties van een rasechte raceauto voor een scherpe prijs.

De BMW M2 CS Racing kan niet meer worden besteld.

M4 GT4

Altijd in beeld: maximale kilometrage, hoge kostenefficiëntie en het grootst mogelijke onderhoudsgemak.

Leverbaar vanaf € 187.000,- excl. BTW.

M4 GT3

Van de weg naar het circuit. De BMW M4 GT3 zal zijn eerste races betreden, met het doel om onder competitieve omstandigheden te testen.

Leverbaar vanaf € 415.000,- excl. BTW.

BMW M2 CS RACING

Onder de motorkap van de M2 CS Racing ligt een M TwinPower turbo technologie, direct injection, valvetronic met een in-lijn 6 cilinder benzinemotor. De motor heeft een cilinderinhoud van 2979 cc. De BMW heeft 280 – 450 paardenkracht.

De BMW heeft een dubbele koppeling met 7 versnellingen met Motorsport software, de M2 CS Racing is ook voorzien van een eindaandrijving met mechanisch sperdifferentieel met aparte koeling en speciaal gebouwde uitgaande assen met wiellagers aangepast voor de autosport. 

Optimale neerwaartse kracht wordt verzekerd door een frontsplitter, die is overgenomen uit de speciale BMW M2 CS-editie, evenals een motorsportspecifieke, verstelbare achtervleugel.

De BMW M2 CS is uitgerust met de nieuwste veiligheidsuitrusting volgens de FIA-normen. De carrosserie is uitgerust met een DMSB-gecertificeerde, gelaste veiligheidsrolkooi van BMW Motorsport. Centrale onderdelen hiervan zijn de FIA-brandblusser en de FT3 veiligheidsbrandstoftank.

De BMW M2 CS Racing is voorzien van 10.5 X 18 inch aluminium velgen in BMW design 513M mat zwart, en is geleverd met de Michelin slick banden 27/65-18 S9L. 

De remmen van de BMW hebben vaste remklauwen met 6 pistons voor en vaste remklauwen met 4 pistons achter. Ook heeft de BMW extra remluchtkoeling. De diameter van de remschijven zijn 380 mm/ 355 mm. 

Race verslag 2023

Voorjaarsraces

Circuit Zandvoort, 13-16 april 2023.

Het afgelopen weekend vonden de eerste races van het seizoen plaats op het circuit van Zandvoort. Nieuwe Renova Motorsport coureur Senna van Soelen reed dit weekend alleen in de BMW M2 CS bij het voor hem vertrouwde team van Koeten Racing. Een spannend, maar vooral gaaf weekend om naar uit te kijken voor onze 17 jarige coureur!

Op zaterdag werd om 11.25 uur de kwalificatie verreden. Alle BMW’s gingen meteen de baan op, aangezien in slechts 20 minuten tijd er twee snelle rondetijden moeten worden neergezet een goede startpositie in beide races. Met nog 5 minuten op de klok duikt Senna van Soelen de pitstraat in. Senna weet daarna de M2 van Roodenburg/ Van de Craats achter zich te houden en zodoende de pole potion te bemachtigen voor beide races!

Later op de zaterdag was het om 15.35 uur tijd voor race 1. In het eerste deel van de race werd Senna nog op de voet gevolgd door de BMW van Sen Roodenburg/Gianni van de Craats, maar bij de verplichte pitstop wist Van Soelen een voorsprong van 5 sec. te pakken en zodoende de 1ste overwinning van het seizoen binnen te halen. 
Op de zondag was het tijd voor Race 2. Na de rollende start pakte Senna meteen een seconde op Van de Craats waardoor hij een gat kon creëren. In ronde zeven is de voorsprong van Van Soelen bijna 4 seconden. Berry van Elk heeft de derde plek overgenomen van Jayden Post en zit een seconde achter Van de Craats. De Heus houdt het gat naar Warmerdam groot, inmiddels 8 seconden. Na de verplichte pitstops zijn er 19 ronden gereden en heeft Senna van Soelen een comfortabele leiding met een voorsprong van 6,5 seconden. Dit weet Senna met nog slechts 5 minuten te gaan nog wat te vergroten en wint daarmee vol overtuiging de tweede race.

Al met al een eerste weekend die voor het team van Koeten Racing i.c.m. Renova Motosport niet beter had kunnen verlopen!
Gefeliciteerd allemaal met het behaalde resultaat.

BG Sport Event

Red Bull Ring, 19-21 mei 2023.

Het afgelopen weekend vond de tweede ronde van het seizoen plaats op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Renova Motorsport coureur Senna van Soelen en zijn teamgenoot Leyton Fourie reden afgelopen weekend samen in de BMW M2 CS bij het voor hem vertrouwde team van Koeten Racing.

De Kwalificaitie:
Op zaterdag werd om 15.05 uur de kwalificatie verreden. In ronde vijf verbeterde Van Soelen-Fourie de snelste rondetijd naar 1:39.190. Met nog zeven minuten op de klok zochten verschillende rijders de pits op in een poging de afstelling te verbeteren. Met nog vier minuten te gaan stond de top drie in de pits, in afwachting of een verbetering nog nodig was. Met nog een halve minuut te gaan stond de top vijf in de pits en waren de kaarten dus geschud. Senna van Soelen en zijn teamgenoot Leyton Fourie startten de eerste race op zondagmorgen vanaf poleposition, gevolgd door Lorenzo van Riet en Jayden Post.

Race 1:
In de kwalificatie op zaterdag waren de verschillen klein, dus het beloofde een spannende race te worden op de Red Bull Ring. De start om 9.35 uur op de zondagochtend verliep goed, maar in de eerste bocht spint Sen Roodenburg midden in het veld. Van Soelen behoudt de kop, maar Van Riet zit er heel kort achter op 0,3 sec. Dirk Warmerdam heeft een mooi gevecht met Colin Böninghausen en ligt derde. Als de pitwindow open gaat komt Senna direct binnen om te wisselen met Leyton, waarna hij na 35 spannende ronden voor Van Riet te hebben gereden de eerste race wint.

Race 2:
Als de pitwindow open gaat in race 2 leidt Van Soelen 2,7 sec voor Van Riet de race. Vervolgens krijgt ook Fourie de waarschuwingsvlag voor driemaal Track Limits, dus ook hij moet oppassen want Van Riet zit minder dan vijf seconden achter hem. Na 35 ronden Red Bull Ring wint Senna van Soelen ook de tweede race voor Lorenzo van Riet. Dirk Warmerdam pakt de laatste podiumplaats en Jayden Post komt 2,4 seconden later over de finish.

Wederom een succesvol weekend voor het team van Koeten Racing i.c.m. Renova Motosport.
Gefeliciteerd allemaal en dankjewel aan alle teamleden!

Zolder Superprix

Circuit Zolder, 07-09 juli 2023.

Afgelopen weekend hebben we weer mogen genieten van een spannend race weekend. Ditmaal op Circuit Zolder in belgië. Afgelopen weekend heeft Mark van der Aa plaats genomen achter het stuur van nummer 24, namens Senna van Soelen.

De Kwalificaitie:
Op vrijdagochtend om 10.15 uur gingen de lichten uit en is de kwalificatie van start gegaan. De BMW’s draaien dan ook meteen de baan op. Na een kleine tien minuten is het de BMW van Rappange/Warmerdam die als eerste onder de 1 minuut 40 duikt en de leiding neemt. Een ronde later is het Van der Aa die deze tijd wist te verbeteren, waarbij Berry van Elk zich op plek drie meldt. Vervolgend is het toch weer Rappange/Warmerdam op één waarbij de tijd nu is aangescherpt tot 1:38.953. Op een kleine 0,6 seconden volgt Van der Aa. Het lijkt erop dat de (warme) omstandigheden tijdsverbeteringen niet meer mogelijk maken want op Post na blijft iedereen in de pits en wacht de laatste minuten van de kwalificatie rustig af.

Race 1:
Als de BMW’s op zaterdag rond de klok van 16.20 uur richting de start rijden, is het met 33 graden nog steeds warm in Zolder. Bij de start is het de BMW van Rappange/Warmerdam die meteen de leiding pakt. Roodenburg/Van de Craats proberen meteen mee te gaan en plek twee over te nemen maar worden voor de eerste bocht afgeknepen door Van der Aa. Roodenburg probeert Van der Aa onder druk te houden en met een verschil van twee seconden tussen de eerste drie rijders blijft de kop dicht bij elkaar. De pitwindow is nog niet open, als Van der Aa zijn BMW toch de pits in stuurt en dus is er ongetwijfeld een probleem. Mark van der Aa heeft hierdoor de eerste race niet kunnen uitrijden.

Race 2:
Bij de start zitten Warmerdam, Van der Aa en Van de Craats heel dicht bij elkaar en gaan bijna drie dik de eerste bocht in. Van der Aa profiteert en neemt de leiding, terwijl Warmerdam terugzakt tot achter Van de Craats. Na een kleine tien minuten begint Van der Aa wat afstand te nemen van het strijdende duo Van de Craats en Warmerdam. Een ronde later is het zover en nemen de winnaars van race één de tweede positie over. Van der Aa wacht extreem lang met zijn verplichte stop en met nog een marge van één minuut stuurt de leider zijn BMW de pits in. Met alle stops achter de rug leidt Van der Aa nog gesteeds de wedstrijd. In ronde 27 en nog twaalf minuten op de klok heeft Rappange Van der Aa bijgehaald en zit op de bumper van de leider. Rappange slaat meteen toe en neemt de eerste positie over. Mark heeft race 2 afgsloten met een mooie tweede plaats.

Ondanks de problemen in de eerste race heeft Mark er nog alles aan gedaan om race 2 te eindigen op de 2e plaats!
Gefeliciteerd allemaal en dankjewel aan alle teamleden!

Trophy of the Dunes

Circuit Zandvoort, 14-17 september 2023.

Afgelopen weekend hebben we mogen genieten van spannende races, welke wederom werden verreden op het legendarische circuit van Zandvoort. Renova Motorsport coureur Senna van Soelen reed afgelopen weekend samen zijn teamgenoot met Leyton Fourie.

De Kwalificaitie:
De BMW van Senna van Soelen/Leyton Fourie heeft voor alle drie de races van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux die tijdens de Trophy of the Dunes worden verreden de poleposition voor zich opgeëist. Van Soelen reed de snelste tijd in sessie één en mag daardoor morgen in de tweede wedstrijd van het weekend vanaf startplek één vertrekken, terwijl Fourie datzelfde deed in sessie twee en dus in de afsluitende wedstrijd vanaf pole start. 

Race 1:
De equipe Senna van Soelen/Leyton Fourie heeft op soevereine wijze de eerste wedstrijd van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux op zijn naam geschreven. Tijdens race 1 van de Trophy of the Dunes nam Van Soelen vanaf poleposition direct de leiding waarna deze positie in het tweede deel van de 60 minuten durende race door Fourie alleen maar werd uitgebouwd. De equipe Sen Roodenburg/Gianni van de Craats eindigde op de tweede positie, terwijl de equipe Jop Rappange/Dirk Warmerdam het podium completeerde met een derde plaats. In de laatste ronde moest de als tweede gestarte Kelvin Snoeks zijn vierde plaats nog afstaan aan Berry van Elk. 

Race 2:
Race 2 wordt verreden over 30 minuten en daarin komen de rijders aan de start die in de eerste kwalificatiesessie achter het stuur zaten. Op poleposition zou daarmee hebben moeten staan Senna van Soelen, maar omdat hij een fractie te hard door de pitstraat had gereden, is hij achter de nieuwe polesitter Gianni van de Craats teruggezet naar plek twee. Bij de eerste doorkomst leidt Van de Craats met op ruim 1,6 seconden Rappange, gevolgd door de als zesde vertrokken Post en een teruggevallen Van Soelen. Van Soelen hervindt direct zijn snelheid, passeert Post en komt zo op plek drie terecht. Even later lijkt het echter einde verhaal voor Van Soelen. De winnaar van race één stuurt zijn BMW de pits in met een vloeistoflek. In de laatste ronde wijzigt er niets meer en daarmee gaat de winst naar Van de Craats, op acht seconden gevolgd door Rappange die op zijn beurt op zeven seconden gevolgd wordt door Post die daarmee het podium completeert.
Ondanks de problemen in de tweede race hebben Senna en Leyton afgelopen weekend alsnog een mooi resultaat neergezet tijdens de kwalificatie en race 1.

Spa Racing Festival

Circuit Spa-Francorchamps, 13-15 oktober 2023.

Supercar Madness

TT Circuit Assen, 27-29 oktober

BMW M HYBRID V8

Iconische BMW M kleuren voor de nieuwe BMW M Hybrid V8. De kleurstelling van de BMW vertegenwoordigt een belangrijk afwijking van de op het erfgoed gebaseerde ‘Icons of IMSA’ -camouflage met een op de toekomst gericht wapen dat bestaat uit moderne, gewaagde, fractale blokken van de iconische M-kleuren en het M-logo. Het ontwerp bevat ook verwijzingen naar het BMW-logo en gebruikt zowel blauwe als paarse elementen om de natuurlijke kleuren van elektriciteit uit te spreken.

De verlichting van de nieren maakt gebruik van een nieuwe technologie. Het innovatieve Zwitserse bedrijf LESS SA heeft een nieuwe aanpak ontwikkeld als alternatief voor LED-verlichting waarbij licht wordt gegenereerd door een nano-actieve optische vezel die wordt getriggerd door een laser.

V8 P/66/3 MOTOR

Technische gegevens

  • Type: V-vormige Otto viertakt twin-turbomotor
  • Capaciteit: 3.999 cc
  • Kleppen per cilinder: 4
  • Motorsnelheid: maximaal 8200 tpm
  • Paardenkracht: 640pk
  • Koppel: 650 Nm