MINI CONCEPT ACEMAN


NIEUW DESIGNTIJDPERK BIJ MINI

De MINI Concept Aceman geeft een beeld van de eerste volledig elektrische cross-over van MINI. De MINI Concept Aceman is tevens de voorbode van een nieuwe generatie MINI modellen. Design maar ook technologische innovaties zijn daarin maatgevend: puur elektrische aandrijving, een heldere en minimalistische designtaal, een nieuw digitaal interieur en verantwoord materiaalgebruik zonder chroom en leer.

De MINI Concept Aceman geeft een indruk van een compleet nieuwe model, met een duidelijke mix tussen de MINI 3-Deurs en de MINI Countryman.

EXPRESSIEF UITERLIJK

EN EEN LEVENDIG KARAKTER

Het jeugdige, levendige karakter van de MINI Concept Aceman komt tot uitdrukking in de carrosseriekleur en de contrasterende kleur voor het dak. De intensiteit van Icy Sunglow Green, een licht turquoise dat verloopt naar goudkleur en varieert met de lichtinval. Het dak van de MINI Concept Aceman is uitgevoerd in metallic British Racing Green. De donkergroene afwerking van de wielkastranden en de dorpels. Dezelfde tint als die van het dak zorgt voor een mooi contrast; accenten in neongroen creëren een levendig diepte-effect.

INNOVATIEF EN GEBRUIKSVRIENDELIJK

De voor MINI kenmerkende bediening en weergave van functies heeft een ongekend niveau bereikt. MINI is namelijk ‘s werelds eerste autofabrikant die een rond OLED-display presenteert voor de gehele centrale interface. OLED-technologie biedt een uitzonderlijk hoogwaardige weergave met groot contrast en diepe tinten. Ook de grafische weergave is compleet nieuw, met een moderne lay-out en aantrekkelijk vormgegeven widgets. Het weergave- en bedieningssysteem in de productieversie wordt gebaseerd op de nieuwste generatie van het MINI Operating System, dat voor het eerst gebruikmaakt van Android Open Source Project (AOSP) software. Daarmee is een bijzonder uitgebreide hoeveelheid digitale functies mogelijk in de MINI.

Het weergave-oppervlak is overigens veel groter dan de ronde centrale interface. Informatie is te projecteren over het gehele dashboard, waardoor de unieke digitale ervaring zich uitbreidt tot aan de deurpanelen. De projectie biedt eindeloze weergavemogelijkheden van een scherpe en gedetailleerde landkaart tot een wollige wolkenlucht.

MINIMALISME OPNIEUW UITGEVONDEN

Het interieur van de MINI Concept Aceman heeft een minimalistisch design, met heldere vormen, vriendelijke kleuren en zorgvuldig uitgevoerde details. Het combineert innovatieve technologie met opnieuw ontworpen, maar kenmerkende MINI designdetails. Het interieur baadt in het licht dankzij het grote panoramische glazen dak. Vanuit het interieur is de constructie van de imperiaal zichtbaar, die de vormen van de Union Jack volgt.

Het vlakke dashboard doet denken aan een sound bar en spreidt zich over de volle breedte van het interieur uit. De zachte, stoffen bekleding zorgt voor een moderne maar huiselijke sfeer. Het dashboard van de MINI Concept Aceman steunt op een decoratieve structuur die net als de imperiaal het patroon van de Union Jack heeft en daarmee de eenheid van in- en exterieur nog eens benadrukt.

MINI EXPERIENCE MODES

VOOR EEN INDRUKWEKKENDE RIJERVARING

Nieuwe Experience Modes bieden uitgebreide mogelijkheden voor het individualiseren van de rijervaring, met specifieke weergaven en kleurenthema’s op de centrale interface én door projectie in het gehele interieur. Daarbij horen ook speciale geluidseffecten.

DE PERSOONLIJKE MODE

In de persoonlijke modus zijn geheel naar eigen keuze beelden naar het OLED-display te sturen. In combinatie daarmee zijn ook bewegende projecties op het dashboard mogelijk en ook hierbij zijn bijpassende achtergrondgeluiden te horen.

DE POP-UP MODE

De Pop-Up Mode zorgt voor opwindende navigatie en verrassende momenten. Het systeem adviseert bestemmingen op basis van de door de gebruiker geselecteerde categorie. De route verschijnt op het OLED-display en via projectie op het dashboard. Categorieën zijn bijvoorbeeld ‘Adventures’ voor buitenactiviteiten, ‘Tasty’ voor een goed restaurant en ‘Trending’ voor evenementen die plaatsvinden.

DE VIVID MODE

De Vivid Mode is een innovatieve entertainmentfunctie en biedt een interactieve weergave op het OLED-display en de oppervlakken eromheen. Deze modus is alleen beschikbaar als de auto stilstaat en tijdens het opladen van de accu. De speelse, willekeurig bewegende letters van de naam Aceman vormen lijnen en patronen en worden begeleid door experimentele geluiden met variërende ritmes.

MEER MINI NIEUWS
Loading …