THE FINAL EDITION


De MINI Clubman maakte was in 1969 voor het eerst te zien op de openbare weg. De MINI wist meteen een duidelijk statement te maken, en wist in 1981 de markt te veroveren als dé compacte stationwagen met een verlengde wielbasis. Nu, tientallen jaren later gaan we afscheid nemen van de unieke MINI Clubman. Daarom introduceert MINI nog een laatste Edition van de MINI Clubman. Maak kennis met de MINI Clubman Final Edition. De gelimiteerde Edition verwijst naar naar het jaar waarin de legendarische MINI Clubman werd geïntroduceerd.

De 1.969 exemplaren van de Final Edition worden vanaf juli 2023 geproduceerd, waarvan er 30 stuks naar Nederland komen. Het is mogelijk om bij interesse de Final Edition bij ons te reserveren. Ons MINI verkoopteam vertelt je graag meer over deze unieke Edition.

UNIEK IN ZIJN SOORT


De MINI Final Edition is leverbaar met een Cooper én een Cooper S motorisering. Daarnaast is hij leverbaar in de carrosseriekleuren Nanuq White, Enigmatic Black en Melting Silver III. Over hele carrosserie zijn details terug te vinden in de kleur Shimmer Copper, deze verwijst naar de designhistorie van dit uitzonderlijke model. Het elegante ‘Final Edition’ opschrift maakt gelijk duidelijk dat het om een speciale editie gaat, net als de ‘1 of 1.969’ badge op de C-stijlen. De bekende Union Jack-achterlichten verwijzen naar de Britse oorsprong van de MINI Clubman

VEEL GESTELDE VRAGEN


Wanneer komt de MINI Clubman Final Edition?

De productie van de MINI Clubman Final Edition start vanaf juli 2023. Naar verwachting staan de eerste MINI Clubman Final Editions per september 2023 in de showroom.

Wat zijn de prijzen van de MINI Clubman Final Edition?

De prijzen van de MINI Clubman Final Edition zijn op dit moment nog niet bekend. Begin juni communiceren wij de prijzen op deze pagina.

Wanneer is de MINI Clubman Final Edition te bestellen?

De MINI Clubman Final Edition is nog niet te bestellen, wel kun je een exemplaar reserveren*.

*Indien deze nog beschikbaar is.

Wat is de levertijd van de MINI Clubman Final Edition?

Naar verwachting staan de eerste exemplaren vanaf september 2023 in de showroom. Afhankelijk van de productieperiode van de MINI kan de levertijd oplopen.

HET UNIEKE DESIGN


Het interieur van de edition benadrukt de exclusiviteit van de MINI Clubman Final Edition. Op meerdere plekken vind je het opschrift ‘Final Edition’ terug, zoals bij de instaplijsten en het sportstuurwiel. De comfortabele MINI Yours Leer Lounge stoelen zijn uitgevoerd in Dark Maroon, de inzetstukken zijn van antracietkleurige piqué-stof en de blauwe stiksels zorgen voor een stijlvol contrast. Het is ook mogelijk om optioneel te kiezen voor de MINI Yours Leer Lounge stoelen in het Carbon Black.

In de cockpit weet het in het donker uitgevoerde dashboard gelijk de aandacht te trekken, samen met de sierlijsten in het mat Sage Green Dark. De MINI Clubman Final Edition wordt standaard geleverd met alle opties, zoals het MINI Navigatiesysteem met 8,8-inch touchscreen in het centrale instrumentarium, de MINI Online digitale services, Remote Services, Smartphone Integratie voor Apple CarPlay en andere apps die via de auto bediend kunnen worden. 

“De indruk dat alleen lelijke dingen functioneel kunnen zijn, is nu verdwenen.”

Roy Haynes in 1969