Een weg naar de toekomst

ONTDEK DE WERELD VAN ELEKTRIFICATIE

Na jaren lang onderzoek en ontwikkeling brengen we duurzame mobiliteit op de weg met een veelvoud aan geëlektrificeerde modellen. Met de volledig elektrische en plug-in hybride modellen garanderen BMW en MINI voor iedere lifestyle en behoefte, het beste uit twee werelden. Als succesvolle premium aanbieder in de auto-industrie streven we naar een duurzame toekomst.

Duurzaamheid is geen trend, maar een opdracht om naar te handelen.

– BMW AG

ELEKTRISCHE MODELLEN

De geëlektrificeerde modellen van BMW en MINI worden aangedreven door een elektromotor, in plaats van een verbrandingsmotor op benzine of diesel. De elektromotor werkt op een batterij die kan worden opgeladen via een externe bron, zoals een laadstation of een regulier stopcontact. Het grote voordeel van geëlektrificeerde auto’s is dat deze geen uitstoot produceren, wat beter is voor het milieu en de luchtkwaliteit. Daarnaast hebben elektrische auto’s een hogere energie efficiëntie dan traditionele op brandstof gedreven auto’s.

Duurzaam elektrisch rijden

Elektrisch rijden is duurzaam omdat het de uitstoot van broeikasgassen vermindert en daarmee bijdraagt aan het verminderen van de klimaatsverandering.
 
Elektrische auto’s stoten geen schadelijke stoffen uit zoals CO2, stikstofoxiden en fijnstof, die wel worden uitgestoten door auto’s met een verbrandingsmotor. In plaats daarvan gebruiken elektrische auto’s elektriciteit die kan worden opgewekt uit hernieuwbare energiebronnen als wind-, zonne- en waterkracht. Tevens zijn elektrische auto’s efficiënter in het gebruik van energie, wat betekent dat deze minder energie nodig hebben om een gelijke afstand af te leggen als een auto met een verbrandingsmotor.

DE WEG VAN ELEKTRIFICATIE

Geëlektrificeerde auto’s zijn verkrijgbaar in verschillende categorieën.De volledig elektrische en Plug-in hybride modellen van BMW en MINI, bieden we voor iedereen een oplossing. Naast de brede range aan modellen zijn er drie concepten voor elektrisch rijden ontwikkeld: Full-Electric, Plug-In Hybrid en Mild Hybrid.

Full-Electric

Emissievrij rijplezier en genieten van een directe reactie vanuit de motor, revolutionaire acceleratievermogen en ongeëvenaard dynamisch rijgedrag. Ontdek het unieke rijgevoel met een 100% elektrische aangedreven BMW of MINI.

Plug-In Hybride

De Plug-In hybride modellen van BMW en MINI staan voor maximale efficiënte, hoog comfort en exclusieve rijdynamiek. In al deze modellen komt het beste uit twee werelden samen door de maximale flexibiliteit met de combinatie van een benzine- en elektromotor. Met een simpele druk op de knop kunt u gebruik maken van de intelligente energieverdeling en het wisselen tussen aandrijfvormen. Perfect voor uw individuele behoeften en dagelijkse ritten.

Mild Hybrid

De technologie van Mild Hybrid zet de remenergie met een klassieke verbrandingsmotor om in elektrische energie, die wordt gebruikt ter ondersteuning van elektrische systemen en de motor. Het verbruik en de CO2-emissies worden op deze manier gereduceerd, terwijl u als bestuurder geniet van een groter acceleratievermogen en merkbaar meer dynamiek.

AMBASSADEURS VAN ELEKTRISCH RIJDEN

Bij Renova zijn er twee specialisten op het gebied van elektrificatie, Sander van den Brink en Jankees Adriaanse. Beiden ambassadeurs delen graag hun ervaring met de geëlektrificeerde modellen van BMW en MINI. Maak vrijblijvend een afspraak voor advies en wie weet bent u de volgende duurzame bestuurder van een elektrische BMW of MINI.

“Elektrisch rijden is niet alleen een milieuvriendelijke keuze, het is ook een lifestyle die past bij mensen die waarde hechten aan innovatie en duurzaamheid.”

– Sander

Sander van den Brink

Ambassadeur Elektrificatie BMW Breda

Telefoonnummer +31 6 10 67 08 70

“Efficiënter, duurzamer en milieuvriendelijker. Elektrificatie is een onvermijdelijke evolutie om onze leefomgeving en de kwaliteit hiervan te waarborgen. “

Jankees

Jankees Adriaanse

Ambassadeur Elektrificatie MINI Zeeland

Telefoonnummer +31 6 83 98 66 06

GEËLEKTRIFICEERDE BMW EN MINI MODELLEN

Loading …
DUURZAAM

BMW AG is al jaren koploper op het gebied van duurzaamheid in de auto-industrie. Bij BMW is duurzaamheid meer dan alleen een stekker in een laadpaal steken. Het begrip staat voor het nemen van verantwoordelijkheid voor mens, dier en milieu. BMW heeft als doel gesteld om het gehele productieproces te verduurzamen en streven naar een volledig CO2-neutrale productie van de auto’s.

In deze visie kunnen wij bij Renova ons volledig vinden. Om extra kracht achter de motivatie van BMW AG te zetten, zijn wij als dealer zelf ook erg actief in het verduurzamen van de organisatie. We delen onze ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid graag met u.  

Welkom in de wereld van Renova, de duurzame BMW en MINI dealer.

DE WERELD VAN CHARGING

Altijd en overal, dat is het concept van BMW en MINI Charging. Met de Charging laadpas kunt u grenzeloos laden bij openbare laadstations, Wallboxen, thuis en op het werk. De service van Charing biedt toegang tot een netwerk van 480.000 laadstations in heel Europa. Met de My app kunt u laadstations vinden, uw laadsessies beheren en betalen voor het gebruik van de laadstations.

Elektrisch rijden was nog nooit zo eenvoudig, flexibel, individueel en transparant.

Snel en makkelijk laden

CUBE CHARGING

Cube Charging System is een hoogwaardige laadoplossing voor u en uw elektrische BMW. De innovatieve technologie en het simpele maar moderne design bieden een betrouwbare en veilige laadoplossing voor thuis, op kantoor of in openbare ruimtes. De Cube is eenvoudig en snel te installeren, en biedt een naadloze gebruikers ervaring.

Met Cube Charging kunt u uw elektrische BMW gemakkelijk en efficiënt laden, waardoor u tijd en geld bespaart terwijl u bijdraagt aan een duurzamere toekomst. Heeft u bezoek of klanten? Dat is met Cube geen probleem. Cube is dé laadoplossing voor iedere elektrische auto. Ontdek meer over de Cube op de pagina.

Ontdek meer over de mogelijkheden van de MyBMW en MyMINI app

FAQ
Wat is WLTP

Sinds 2018 worden alle elektrische auto’s in Europa getest volgens de WLTP-testcyclus. WLTP staat voor Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure. Het is een test waarmee de uitlaatgasemissies van een auto worden gemeten onder verschillende rijomstandigheden. Bij een elektrische auto wordt de actieradius gemeten op basis van de energie-inhoud van de batterij.
 
Voor elektrische auto’s is de WLTP-test vooral belangrijk omdat het de actieradius meet onder realistische omstandigheden. Dit helpt kopers van elektrische auto’s om een beter beeld te krijgen van de daadwerkelijke actieradius van een auto in plaats van alleen te vertrouwen op de theoretische waarde die door de fabrikant wordt vermeld.  

Is er sprake van subsidies voor elektrische auto’s

In Nederland zijn er momenteel verschillende subsidies beschikbaar voor elektrische voertuigen. Hieronder volgt een compact overzicht van de belangrijkste subsidies:

1.       Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP): Deze subsidie is bedoeld voor particulieren die een nieuwe of tweedehands elektrische auto willen kopen of leasen. De subsidie bedraagt maximaal € 4.000,- voor een nieuwe auto en maximaal € 2.000,- voor een tweedehands auto.

2.       Subsidie Mobiliteitsvoucher: Deze subsidie is bedoeld voor werkgevers die hun werknemers willen stimuleren om duurzaam te reizen. De subsidie bedraagt maximaal € 1.000,- per werknemer per jaar.
Daarnaast zijn er ook verschillende belastingvoordelen en vrijstellingen voor elektrische auto’s, zoals vrijstelling van motorrijtuigenbelasting en een lagere bijtelling voor zakelijk gebruik.

Belastingdienst – bijtelling 2023

Rijksoverheid – motorrijtuigenbelasting 2023

RENOVA NIEUWSARTIKELEN
Loading …