De nieuwe BMW 2 serie

Active Tourer & Gran Tourer

De nieuwe generatie BMW 2 Serie

Active Tourer en Gran Tourer

In 2014 sloeg BMW een nieuwe weg in met de introductie van de BMW 2 Serie Active Tourer— een voorwiel aangedreven Sports Activity Tourer. Een klein jaar later volgde de introductie van de BMW 2 Serie Gran Tourer met een langere carrosserie, vergrote wielbasis en met een derde zitrij. Sinds de introductie van deze succesvolle modellen zijn er al meer dan 380,000 stuks verkocht wereldwijd, waarbij deze modellen tot een van de best verkochte modellen van BMW horen. 

10 januarie 2018 is op de Autosalon van Brussel de nieuwe generatie van de BMW 2 Serie Active Tourer (F45) en Gran Tourer (F46) onthult. Wij zullen voor u de nieuwste ontwikkelingen in kaart brengen. 

slide

Exterieur nieuwe generatie 2-serie.

De nieuwe generatie krijgt een nog sportiever en expressiever uiterlijk. De nieuwe nierengrille is vergroot in de lengte en breedte en deze oogt nu nog imposanter. De lucht inlaten in de voorbumper zijn verdeeld in drie stukken met C-vormige accenten in hoogglans zwart. Optioneel beschikbaar zijn de LED mistlampen die de breedte van de auto verder benadrukken. Het exterieur van Model M Sport is vernieuwd met nieuw sportiever-ogend design van de voor- en achterbumper. 

slide

Achterzijde heeft een nieuw uiterlijk gekregen.

Aan de achterzijde van de auto heeft de achterbumper een nieuw uiterlijk gekregen met een horizontale accentlijst (i.c.m. Model Lines) en de diameter van de uitlaatpijpen is toegenomen tot 90mm. Met de nieuwe generatie krijgen alle viercilinder motoren een dubbele uitlaat (1 links & 1 rechts). 

slide

Nieuwe kleuren op de BMW 2-serie.

Per productie maart 2018 zijn de BMW Active Tourer en Gran Tourer beschikbaar in twee nieuwe kleuren, namelijk Sunset Orange en Jucaro Beige. De kleuren Platinsilber en Atlantikgrau komen hiermee te vervallen. In totaal zijn er zes nieuwe wiel stylings beschikbaar, inclusief een 19 inch lichtmetalen wiel via BMW Accessoires (vanaf 07/2018).

slide

Nieuwe techniek & motorvarianten.

De twee modellen krijgen ook denieuwste generatie benzine en diesel motoren. De nieuwe motoren hebben tot 5% minder verbruik en uitstoot terwijl in sommige gevallen het vermogen juist is toegenomen tot 5 kW (7pk) en het koppel is verhoogd met 20 Nm. De diesel motoren zijn allen uitgerust met een dieselpartikelfilter en AdBlue technologie. Alle motorvarianten (m.u.v. 220i motoren en de F45 225i xDrive) zijn gehomologeerd op basis van WLTP. Tot 1 januari 2019 zijn deze waardes teruggerekend naar de NEDC-norm. Met ingang van maart 2018 worden een aantal motorvarianten uitgerust met een nieuwe 7-traps Steptronic transmissie met dubbele koppeling. Deze transmissie combineert twee versnellingsbakken—elk met zijn eigen koppeling, waarvan één altijd open en de andere gesloten—om het vermogen over te brengen op de weg. Dit maakt het mogelijk om, automatisch of via de schakelpaddles, van versnelling te schakelen in slechts een fractie van een seconde zonder onderbreking van het vermogen. De lange zevende versnelling houdt het toerental laag en zorgt voor lager verbruik op snelwegen en langere routes.

BMW 2 Serie Active Tourer - Launch Video.